Congresul SUA se opune revenirii Rusiei alături de G7

Congresul american se opune revenirii Rusiei alături de G7, a declarat un membru al Partidului Democrat, Albio Cyres.

Camera Reprezentanților SUA face apel la toți liderii G7 să se opună revenirii Rusiei alături de G7 până în momentul în care Moscova va elibera teritoriul suveran al Ucrainei ocupat de ea, inclusiv Crimeea, și va înceta atacul asupra democrației în întreaga lume”, se arată în textul rezoluției.

Cyres subliniază că membrii Camerei Reprezentanților SUA condamnă „acțiunile agresive” ale Rusiei în Ucraina. Linia politică a SUA, potrivit democratului Albio Cyres, sugerează că Rusia poate reveni alături de G7 cu condiția să accepte normele și standardele societăților libere, democratice, respectate de alte țări participante.

Dacă președintele Trump ignoră condițiile stabilite de comunitatea internațională cu privire la aderarea Rusiei la G7, atunci el se opune legilor americane și consensului comunității internaționale. De asemenea, el slăbește poziția noastră de negociere, arătând încă o dată președintelui Putin că acțiunile sale agresive nu vor implica consecințele declarate„, spune Cyres.

Potrivit lui Andrei Suzdalţev, decanul Facultății de Economie Mondială și Afaceri Internaționale, HSE, această inițiativă ar trebui considerată nu numai o încercare de a face presiuni asupra Rusiei, ci și o manifestare a dezacordurilor și a protestelor democraților faţă de actualul președinte american, republican.


Aceștia (membrii Congresului SUA – nota RT) sunt foarte îngrijorați de anunțul lui Trump potrivit căruia anul viitor, când Statele Unite vor găzdui summitul, Trump va avea dreptul să-l invite pe președintele rus la summitul G7 şi de faptul că Putin ar putea fi de acord și va merge la acest summit. Ei vor să blocheze din punct de vedere legal absolut toate negocierile posibile cu privire la revenirea Rusiei alături de G7 și transformarea acestui grup în G8″, a afirmat expertul rus într-un interviu acordat RT.


Liderul american, Donald Trump, a anunțat că îl va invita pe președintele rus, Vladimir Putin, la următoarea întâlnire în formatul G7, care va avea loc în Statele Unite.
Kremlinul a subliniat că pentru Rusia revenirea la formatul G8 nu este un scop în sine, țara nu intenționează să-și impună participarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here