Constantin Simirad a murit după ce s-a îmbolnăvit de Covid

Sursa: Facebook

Fostul primar al Iaşiului, Constantin Simirad, a murit, în cursul nopţii de duminică spre luni, la o săptămână de când a fost internat la Terapie intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19., transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Florin Grămadă, a declarat că Simirad a fost transferat în cursul serii de duminică la Spitalul „C.I.Parhon” pentru a face dializă din cauza unor probleme care s-au acutizat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I.Parhon”, Ionuţ Nistor, a spus că Simirad a decedat în cursul nopţii de duminică spre luni.

Constantin Simirad s-a născut pe 13 mai 1941. El a îndeplinit funcţia de primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008 Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.

Simirad a intrat în politică în 1991 în Partidul Alianţa Civică. Ulterior, în 1998 el a demisionat din PAC şi a înfiinţat Partidul Moldovenilor, pe care l-a condus până în 2002 când a fuzionat cu PSD şi a devenit vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice. În perioada 2002 – 2009 a fost membru PSD. În septembrie 2009 a fost exclus din partid pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale. În martie 2012, UNPR a anunţat că Simirad va candida sub sigla sa pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Constantin Simirad a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi. După absolvirea studiilor, acesta a predat timp de trei ani matematica la un liceu din Dorohoi, după care a început să predea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, până în 1990 când a fost ales primar al Iaşiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here