Consulii Nelu Barbu și Tiberiu Dinu, numiți de Dăncilă, urmează să rămână fără posturi

Numirile prin care Viorica Dăncilă i-a oferit fostului purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu consulatul de la Shanghai, iar lui Tiberiu Dinu pe cel de la Milano, urmează să fie anulate.

Proiectele de hotărâre prin care urmează să fie anulate numirilor celor doi consuli se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Ambele numiri făcute de Dăncilă au fost controversate.

Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului, a fost numit consul general al României la Shanghai printr-o hotărâre din 14 octombrie, la patru zile după ce Guvernul Dăncilă căzuse în urma adoptării moțiunii de cenzură.

Tiberiu Mugurel Dinu a fost numit din nou consul la Milano pe 9 august. Dinu a mai fost consul la Milano și la Torino începând cu 2002. Potrivit informațiilor publicate de Gazeta Românească, Mugurel Tiberiu Dinu a fost ofițer în Ministerul de Interne în perioada 1985-2002, după care a intrat în diplomație. A absolvit Academia Militară (Poliție) Alexandru Ioan Cuza în anul 1992, iar în perioada 1995-1996 a urmat cursul postuniversitar al Facultății de Drept București.

În 2009 a fost implicat într-un scandal cu fostul șef al DIPI (fosta Doi și-un sfert), când, potrivit presei, a fost citat de DNA ca martor într-un dosar deschis pe numele lui Cornel Șerban, fostul șef al serviciului secret al Poliției. Tiberiu Dinu era suspectat la acel moment, potrivit România Liberă, că ar fi cerut și ar fi primit de la fostul sef al DIPI listinguri ale unor convorbiri telefonice. Tiberiu Dinu a respins la acel moment orice implicare.

Din cauza scandalului, premierul de atunci, Emil Boc, a cerut rechemarea de la post a lui Dinu, potrivit Ziare.com. Însă, în cele din urmă, Tiberiu Dinu a rămas în postul de consul la Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here