Contrabanda chineză iscă scandal în Taiwan. Miza: eutanasierea a 154 de pisici

Sursa: Twitter/Taiwan News

O decizie a autorităților din Taiwan, de a eutanasia 154 de pisici găsite într-o tentativă de operațiune de contrabandă, a stârnit reacții critice și solicitări de modificare a legislației și înăsprire a sancțiunilor, scrie The Guardian.

Paza de coastă a interceptat, joi, o navă de pescuit din China, la aproximativ 40 de mile marine de coasta Kaohsiung, în vârful sudic al Taiwanului. A doua zi, după screening-ul Covid, oficialii s-au îmbarcat pe navă și au descoperit 62 de cuști cu pisici, inclusiv din rasele Russian Blue, Ragdoll, Persian American Shorthair și British Shorthair.

Se estimează că animalele au o valoare de 10 milioane de dolari taiwanezi (357.504 dolari SUA). Ele au fost descărcate de pe navă sâmbătă, tocmai în Ziua internațională a animalelor fără adăpost.

Oficialii guvernamentali au justificat decizia de eutanasiere a tuturor pisicilor prin originea necunocută a acestora riscul de biosecuritate pe care reprezintă. Măsura a dus însă la o revărsare de nervozitate din partea unor grupuri de taiwanezi și asociații de protecția animalelor.

Taiwanul are o rată ridicată de posesie de animale de companie și o industrie în plină expansiune pe zona îngrijirii lor, inclusiv accesorii precum cărucioare, și servicii psihologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here