VIDEO | Cum tratează Ucraina limba română și moldovenească. De unde ezitările Kievului și de ce vin semnale diferite de la MAE ucrainean și Ministerul Educației. Explicațiile unui oficial

Problema identității dintre limbile română și moldovenească rămâne una sensibilă pe agenda bilaterală, a declarat, joi, Olena Bogdan, șefa Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Probleme Etnice și Libertate de Conștiință.

Într-o discuție cu un grup de jurnaliști români, la sediul ONG-ului PRISM, din Kiev, Olena Bogdan a încercat să explice sursa semnalelor diferite date în ultima vreme de Ministerul Educației și Ministerul de Externe din Ucraina, referitor la nivelul deschiderii pe care Kievul o are pentru a satisface solicitarea Bucureștiului (o corespondență Universul.net, pe această temă – AICI).

România a cerut în repetate rânduri Ucrainei să considere, oficial, ca inexistentă limba moldovenească, astfel încât aceasta să nu mai poată fi folosită în predare, în școli de pe teritoriul Ucrainei.

La rândul său, Chișinăul a recunoscut că limba moldovenească nu există.
Este o problemă care îi privește și pe părinții copiilor din școlile cu predare în limba moldovenească, mai arată Olena Bogdan, în condițiile în care unii nu doresc trecerea la predarea în română.

Detalii în VIDEO, mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here