Ciolacu: PSD susţine strângerea de semnături pentru un referendum de demitere a primarului Sectorului 1

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce susţine acţiunea de strângere de semnături pentru un referendum de demitere a primarului Sectorului 1, dar a accentuat că este „o acţiune cetăţenească” şi nu se află sub egida PSD, ai cărui membri participă în calitate de locuitori ai sectorului.

„Sunt oameni care merg cu tabele prin Sectorul 1 pentru referendum în Sectorul 1”, a spus Ciolacu, la România TV, miercuri seară, adăugând că PSD sprijină „orice iniţiativă cetăţenească” pe acest subiect.

„Aşteptăm decizia domnilor procurori să vedem dacă la Sectorul 1 a fost sau nu o fraudă. (…) În timpul ăsta oricum se strâng semnături. Sunt foarte mulţi lideri PSD care merg să strângă semnături”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD consideră că „bucureştenii în primul rând trebuie să se implice şi să semneze aceste tabele, dacă se doreşte şi sunt cu adevărat nemulţumiţi”.

„Noi ne-am implicat cu membri şi simpatizanţi, dar acest demers nu este sub egida PSD. Aşteptăm să vedem dacă a fost o fraudă sau nu. Din ce cunosc eu, acolo a fost o fraudă”, a afirmat el.

„PSD a anunţat că susţine această acţiune cetăţenească pentru că nu se poate sta pe stradă. Ca locuitori ai Sectorului 1, membrii PSD se implică în această acţiune”, a accentuat Ciolacu.

El a spus că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, „a creat un scandal imens cu o companie”.

„Spune că nu are bani să plătească, dar a mai angajat o companie. Cum aţi spune dumneavoastră ‘domnule, eu nu am bani să îmi plătesc curentul’ şi a doua zi vă apucaţi şi mai montaţi nişte becuri în casă. Cam aşa a făcut madam Clotilde. Deci eu singur creez o criză şi pe urmă cer o stare de alertă ca să pot să închei un contract cum vreau eu şi cu cine vreau eu”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

1 COMENTARIU

  1. Problema in sine este corecta . Membrii PSD , ce se identifica cu acte ce sustin calitatea de membru PSD ,pot merge pentru a stringe semnaturi . Problema intervine atunci cind se intra in contact cu cetateanul , locuitor al sectorului unu si modalitatea prin care aceste semnaturi sunt cerute cetateanului care nu are obligativitatea de a prezenta vreun act doveditor asupra locului unde locuieste si este de ajuns ca un numar de cetateni ce nu locuiesc in sector sa sustina acest demers pentru ca totul sa se transforme in bilci politic .Dealtfel cetatenii nu vor marsa la aceasta actiune politica .Totul este doar de imagine .Neavind la ce se referi politic -vedem cum PSD nu sustine nici vaccinarea , nici masurile de securitate anti pandemie , nici actiunile guvernamentale cu referire la PNNR , nici nu cere participantilor la valorificarea banilor din PNNR obligativitatea cheltuirii acestor fonduri in mod corect si atunci isi canalizeza intregul efort pe contestatii de tot felul ce nu au solutii de finalizare in justitie . Totul este doar de ochii lumii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here