Mai mulți controlori ai traficului aerian din New York au auzit luni o amenințare îngrozitoare în căști, obținută exclusiv de CBS News. „Vom dirija un avion în Capitoliu, miercuri. Soleimani va fi răzbunat”, a spus o voce sintetizată pe calculator a unui bărbat.

Deocamdată nu este clar cine a trimis amenințarea. Deși guvernul nu crede că avertismentul asupra unui atac este credibil, acesta este investigat ca o încălcare a frecvențelor aviației, a aflat CBS News. 

Amenințarea vine exact în ziua în care Congresul SUA validează votul de la alegerile prezidențiale și se referă la fostul general iranian Qassem Soleimani, asasinat anul trecut de o dronă americană, moarte care a tensionat și mai mult relațiile dintre SUA și Iran și pe care șiiții irakieni au jurat să o răzbune.

FBI a refuzat să comenteze incidentul dar a menționat că „ia în serios toate amenințările cu violență sau pericolele la adresa siguranței publice”.

Deși guvernul SUA nu crede că un astfel de atac ar fi posibil, o anchetă a fost totuși declanșată, deoarece autorul sau autorii, încă anonimi, au reușit să intre pe frecvența radio prin care piloții comunică cu controlorii de trafic aerian ai Autorității Federale a Aviației Civile din SUA (Federal Aviation Administration – FAA), ceea ce constituie o breșă de securitate serioasă, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here