Copil trimis la cerşit în parcarea unui magazin, în timp ce era supravegheat de părinți dintr-o maşină de lux

Un jandarm aflat în timpul liber a observat, în parcarea unui supermarket din Râmnicu Vâlcea, un copil de 11 ani trimis la cerșit, în timp ce părinții îl supravegheau dintr-o mașină de lux.

Jandarmul se afla la cumpărături, marți seară, iar când a ajuns în parcarea subterană a magazinului, l-a observat pe băieţelul care cerea bani de la trecători. Întrucât magazinul se află într-o zonă mai retrasă a oraşului, jandarmul a bănuit că băiatul nu era singur şi l-a urmărit, relatează Gazeta Vâlceană.

Astfel, a descoperit că părinții îl supravegheau dintr-o mașină de lux, înmatriculată în străinătate.

Familia provine dintr-o localitate apropiată în care locuiesc aproximativ 1.000 de cetățeni de etnie romă, majoritatea plecați în străinătate, însă întorși acasă în timpul pandemiei de coronavirus. Și familia în cauză s-a întors recent din Suedia.

„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IJJ Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here