Coreea de Nord consideră ”nesăbuită” oferta de ajutor umanitar a SUA pentru soluţionarea focarului de COVID

Coreea de Nord susţine că Statele Unite profită de focarul de COVID-19 care a izbucnit în ţară şi au oferit ajutor umanitar cu scopuri politice, fiind o acţiune ”nesăbuită”, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ministerul nord-coreean de Externe a precizat într-un articol publicat joi că oferta Statelor Unite reprezintă un complot menit să atenueze criticile internaţionale cu privire la politica sa ostilă faţă de Coreea de Nord.

Ministerul a criticat oferta de ajutor umanitar a Statelor Unite, pe motiv că ”nu este sinceră” în contextul exerciţiilor militare recente şi a deciziei de a impune sancţiuni suplimentare.

De asemenea, Phenianul a adăugat că Statele Unite, care au eşuat în propria criză COVID, ar trebui să renunţe la oferta ”nesăbuită” şi să se ocupe de propria situaţie internă.

Statele Unite şi Coreea de Sud s-au oferit să ofere sprijin umanitar Coreei de Nord, precum vaccinuri COVID şi echipamente medicale, pe fondul primului focar de COVID de la sfârşitul lunii aprilie, însă nu au primit răspunsuri de la Phenian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here