Coreea de Sud și SUA au efectuat împreună operațiuni aeriene

Statele Unite şi Coreea de Sud au desfăşurat vineri exerciţii pentru a doua oară într-o săptămână cu unele dintre cele mai recente avioane de război, în ciuda plângerilor Coreei de Nord că manevrele cresc tensiunile în peninsulă, relatează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Cele două ţări au efectuat un exerciţiu aerian comun deasupra mării înspre vestul Peninsulei Coreea, cu avioane de război precum F35A ale Coreei de Sud şi participarea a F-22 şi F-35 ale Statelor Unite, a declarat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Forţele aeriene ale ambelor ţări „vor continua să consolideze exerciţiile comune pentru a avea capacităţi puternice de răspuns şi pregătire împotriva ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord”, se adaugă în comunicat.

Anul trecut, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste de rachete balistice, care sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. A fost observată de asemenea redeschiderea sitului ei închis de testare a armelor nucleare, aşteptându-se astfel un nou test nuclear pentru prima dată după 2017.

Joi, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat că exerciţiile Statelor Unite şi aliaţilor lor au ajuns la o „linie roşie extremă” şi ameninţă să transforme peninsula într-un „arsenal de război imens şi o zonă mai critică de război”.

Phenianul nu este interesat de dialog, atât timp cât Washingtonul continuă politicile ostile, se arată în comunicatul difuzat de agenţia de presă de stat nord-coreeană.

 

Coreea de Nord amenință după exerciţiile militare pe care SUA le fac alături de Coreea de Sud: Situaţia e la „linia roşie extremă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here