Corneliu Idu, omul de afaceri care a ajutat-o pe Halep la începutul carierei, a murit de COVID-19

Omul de afaceri Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Constanţa, a murit marţi dimineaţă, el fiind infectat cu Covid-19. Idu avea 70 de ani.

Surse medicale au declarat că starea de sănătate a lui Corneliu Idu s-a agravat brusc, marţi dimineaţă, iar cadrele medicale nu au reuşit să îl salveze. Omul de afaceri fusese diagnosticat cu Covid-19, transmite News.ro

Corneliu Idu avea 70 de ani şi era printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Constanţa.  

El deţinea firme de shipping, dar şi societăţi în domeniul activităţilor portuare.  Corneliu Idu avea şi o bază de tenis în staţiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competiţii interne şi internaţionale.

De altfel, aceasta a găzduit în urmă cu trei ani şi meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie. Corneliu Idu i-a sprijinit la începutul carierei pe jucătorii de tenis constănţeni Simona Halep şi Horia Tecău.

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“.

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro. „Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi”, după cum a declarat presei economice Corneliu Idu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here