Coronavirus nu înseamnă doar criză, ci și solidaritate. Exemple din Europa

Pe măsură ce ţările europene şi-au închis graniţele şi numărul cazurilor de COVID-19 creşte, exemplele de solidaritate încep să apară din toate părţile Europei, transmite RADOR.

Albania a trimis sâmbătă o echipă de 30 de medici şi asistente în Italia, pentru a-i sprijini pe colegii lor italieni în lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Guvernul albanez a alocat şi fonduri pentru plata medicilor şi a asistentelor, care vor fi plătiţi lunar.

Sute de mii de albanezi, care au emigrat în Italia după căderea regimului comunist albanez, în 1990, s-au integrat în societatea italiană. Pe de altă parte, Italia sprijină aderarea Albaniei la Uniunea Europeană. De asemenea, Italia a fost în linia întâi a ajutorului umanitar acordat Albaniei în noiembrie, anul trecut, după cutremurul care a ucis 51 de albanezi.

În Germania, spitalul universitar din Essen-Holsterhausen a primit pacienţi francezi care au dezvoltat forme grave de COVID-19. Sâmbăta dimineaţă, un elicopter militar care transporta doi pacienţi francezi a aterizat pe aeroportul din Essen/Muehlheim. În următoarele zile, 14 pacienţi cu coronavirus din Italia şi Franţa urmează să fie aduşi în Germania pentru tratament.

Solidaritatea, însă, nu trebuie obligatoriu să treacă graniţa. Francezii au răspuns în masă apelurilor pentru donări de sânge, care nu este necesar neapărat pacienţilor cu COVID-19, ci mai ales celorlalţi pacienţi, care suferă de afecţiuni grave.

În Marea Britanie, britanicii se oferă voluntari pentru a sprijini personalul medical care luptă cu epidemia de coronavirus, iar o organizaţie înfiinţată săptămâna trecută la Londra a colectat deja peste 40.000 de euro donaţii online pentru asigurarea meselor personalului medical dintr-un spital din sudul Londrei.

Mâncarea este procurată de la restaurante locale şi furnizori locali. Organizaţia speră că, odată cu creşterea donaţiilor, modelul livrării alimentelor va fi extins şi la celelalte spitale din Londra şi chiar din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here