Coronavirus. Poliţia din Hong Kong caută două persoane care au fugit din carantina impusă obligatoriu

Poliţia din Hong Kong caută două persoane care aparent au fugit din carantina obligatorie de 14 zile, introdusă în urmă cu două zile de guvernul local, pentru a încerca să-i descurajeze pe vizitatorii veniţi din China continentală şi a evita răspândirea coronavirusului, relatează luni EFE, citată de Agerpres.

La o conferinţă de presă desfăşurată în cursul dimineţii, autorităţile sanitare ale oraşului au explicat că poliţia va elibera mandate de arestare pentru cele două persoane.

Identităţile sau naţionalităţile celor doi nu au fost dezvăluite. Ceea ce se ştie este că cele două persoane nu au putut fi contactate de autorităţi, când se presupune că trebuiau să se afle în carantina impusă conform măsurii care a intrat în vigoare sâmbătă.

Iniţiativa vizează stăvilirea răspândirii coronavirusului şi îi obligă pe toţi cei care vin în Hong Kong din China continentală să se supună la două săptămâni de izolare în propriile case, hoteluri sau centre puse la dispoziţie de autorităţi.

Șase luni de închisoare

Cei care nu respectă această măsură riscă pedepse maxime cu şase luni de închisoare şi amenzi de peste 25.000 de dolari locali (3.220 de dolari americani).

Potrivit responsabilei pentru alimentaţie şi sănătate a oraşului, Sophia Chan, sâmbătă s-a cerut ca 1.193 persoane – dintre care 90 % rezidenţi în Hong Kong – să petreacă această perioadă de carantină. Totuşi, dintre aceste peste o mie de persoane, s-a aflat că 9 au ieşit din locurile în care erau izolate: 7 dintre ele au fost amendate, însă alte două nu au putut fi găsite.

Măsura, ultima soluţie dispusă de guvern pentru a lupta împotriva coronavirusului din Wuhan, a fost primită cu critici la Hong Kong, unde multă lume consideră că va fi ineficientă ca urmare a dificultăţii pe care o presupune menţinerea sub observaţie a tuturor persoanelor plasate în carantină.

Cei mai critici cu executivul local au cerut închiderea completă a frontierelor cu China continentală, considerând insuficientă închiderea temporară a celor 10 sau 13 puncte de trecere a frontierei.

Până în prezent, la Hong Kong au fost detectate 38 cazuri confirmate de coronavirus. Totalul cazurilor confirmate în China, potrivit ultimelor date oficiale, depăşeste 40.000, în timp ce numărul morţilor a ajuns la 908. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here