Coronavirusul accelerează: 3.600 de noi cazuri de doar într-o singură zi

Numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 560, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 28.000, potrivit CNN și CNBC.

Între timp, circa 2.000 de turişti sunt în carantină şi testaţi pentru coronavirus pe o navă de croazieră în Hong Kong, după ce mai mulţi membri ai echipajului au raportat simptome asociate bolii.

Subliniere: numai într-o singură zi au fost înregistrate 3.694 de cazuri.

Numărul deceselor în China a ajuns la 562 de persoane.

De asemenea, alte două decese provocate de coronavirus au fost înregistrate în Hong Kong şi în Filipine.

Nava World Dream

Pasagerii aflaţi la bordul navei World Dream, operată de compania Dream Cruises, nu au voie să debarce la terminalul Kai Tak Cruise din Hong Kong până când nu se vor primi rezultatele testelor pentru trei cazuri suspecte.

Nava a sosit la Hong Kong din Taiwan cu 1.871 de pasageri la bord. Marea majoritate sunt din Hong Kong, dar câţiva pasageri au călătorit din alte ţări, precum Australia, Marea Britanie şi Canada, pentru a se alătura croazierei.

Trei persoane din China continentală, care s-au aflat pe  World Dream în perioada 19-24 ianuarie, au fost diagnosticate cu virusul, potrivit Reuters. Cu toate acestea, Dream Cruises a confirmat miercuri că nicio persoană aflată în prezent la bord nu provine din China continentală.

Circa 30 de membri ai echipajului au raportat ”diferite simptome minore”, cum ar fi tuse şi dureri în gât, în timpul controalelor medicale efectuate la sosirea în Hong Kong, potrivit Dream Cruises. Un membru al echipajului a fost diagnosticat cu gripă, testele de temperatură nu au confirmat febră la restul de 29 de membri ai echipajului.

Totuşi, trei membri ai echipajului care au spus că au simţit că au febră au fost trimişi la spitale publice pentru a fi testaţi pentru coronavirus.

Mostre de la membrii echipajului care au declarat alte simptome au fost duse la centre medicale pentru testare preventivă.

Şi restul pasagerilor şi echipajul aflaţi la bord sunt testaţi medical.

Anunțul autorităților de la Hong Kong

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat miercuri că oricine vine din China continentală va sta în carantină timp de 14 zile. Ea a mai spus că două terminale pentru nave de croazieră vot fi închise pentru a reduce fluxul de oameni care intră în Hong Kong.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate din Hong Kong a ajuns la 21, iar teritoriul a înregistrat luni primul deces provocat de această boală.

World Dream este ultima dintr-o serie de nave de croazieră care au devenit implicate în epidemia provocată de coronavirus.

Princess Cruises a anunţat marţi că va ţine în carantină pe o navă 3.700 de persoane, timp de 14 zile, după ce nouă pasageri şi un membru al echipajului au fost testaţi pozitiv pentru virus, la Yokohama, Japonia.

Circa 6.000 de turişti au fost ţinuţi în carantină pe o navă de croazieră din Italia, de teamă că un pasager chinez ar fi putut fi infectat cu noul coronavirus. Ulterior s-a dovedit că pasagerul avea o răceală comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here