Cosmin Marinescu | ANRE – 25 de ani de reglementare în energie

Sursa: Cosmin Marinescu

<< Mi-a făcut plăcere să particip la un moment aniversar important pentru sectorul nostru energetic, ocazionat de împlinirea unui sfert de secol de activitate a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul energiei. Sunt 25 de ani în care Autoritatea, uneori lăudată, însă de multe ori criticată, și-a asumat totuși rolul instituțional, definitoriu, de a deveni un pilon de stabilitate pentru sistemul energetic românesc. În acest context aniversar, am transmis felicitări ANRE din partea Administrației Prezidențiale, prin mesajul următor >>, scrie consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

<< „Este emblematic modul în care istoria tânără a ANRE s-a suprapus, în prima sa parte, cu tranziția și cu etapa de preaderare europeană și, ulterior, cu statutul României de stat membru al Uniunii Europene, ceea ce a modelat profund arhitectura instituțională în domenii cheie.

Aniversarea de astăzi este un bun prilej de bilanț, dar poate fi, deopotrivă, un moment de reflecție și de viziune pentru ce va urma. În acest sens, avem convingerea că viitorul nostru energetic trebuie să fie unul al competitivității, al inovației și al sustenabilității, iar acest parcurs ambițios depinde de calitatea angajamentelor comune, și de dialogul onest, constructiv, orientat spre un ”mai bine” general.

Eu nu sunt un specialist în energie, însă, ca economist și în calitate de consilier al Președintelui României pe probleme economice, am fost expus, evident, și problemelor din energie, tocmai pentru că, mai ales atunci când sunt probleme, actorii din energie, dar și autoritățile de profil, vin și către Administrația Prezidențială cu diverse probleme și solicitări. Iar dacă îmi amintesc bine, acestea nu au fost puține deloc în ultimii ani.

În acest context, am apreciat colaborarea cu ANRE de-a lungul întregii perioade de activitate desfășurată la Administrația Prezidențială. De asemenea, ministerul de resort a fost și el, cu precădere în ultimii ani, un interlocutor și un decident angajat, dar și angajant pentru sectorul nostru energetic. >>

Cosmin Marinescu | România Europeană: de unde am plecat, unde suntem, ce avem de făcut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here