Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat la Digi24 că toate clădirile din complexul Belina, construite ilegal și care nu corespund reglementării și legislației de mediu în vigoare, vor fi dărâmate.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Agenția Națională Apele Române va prelua în administrare, de la Consiliul Județean Teleorman, Insula Belina. Orban a precizat că preluarea se va face fără contractele încheiate de Consiliu cu „Tel Drum”.

„În momentul de față trebuie să vedem care sunt pașii după semnarea acestui proces verbal de preluare. Va trebui să înaintăm către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare și respectiv a dreptului de administrate pentru Agenția Națională Apele Române.

De asemenea va fi necesar să promovăm o acerere de radiere a tuturor mențiunilor privind contractele de închiriere înaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum și toți ceilalți apropiați ai lui Liviu Dragnea.

În acest moment avem doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparații curente, întreținerea lucrărilor hidrotehnice și asigurarea integrității construcțiilor.

În acest sens sunt necesare măsuri pentru aplicarea planurilor integrate de management cantitativ și calitativ a resurselor de apă pentru că asta ar fi trebuit să însemne tot ceea ce este astăzi complexul Belina. Totodată vor trebui depuse diligențe pentru expertizarea construcțiilor ilegale în vederea, fie a obținerii autorizării acestora sau a înlăturării lor în cazul în care normele incidente nu permit autorizarea”.

Ministrul Mediului a declarat că dacă acel complex nu va corespunde normelor legale în vigoare, se ia în calcul și demolarea clădirilor.

„În urma discuțiilor cu premierul Orban, ANAR va dispune fie la închiriere, fie să facem o Hotărâre de Guvern prin care să la schimbăm statutul și să aibă altă destinație.

Mâine (n.r. luni) voi ajunge în județul Teleorman și voi face o vizită și la Belina. Tot ce este ilegal acolo și nu corespunde reglementării și legislației de mediu în vigoare va fi dărâmat. Nu ne permitem ca în arii proteja sau pe bunurile ANAR să avem astfel de construcții care să nu aibă niciun fel de organizare care să corespundă Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here