Cotidian pro-Erdogan: Membrii Antifa din SUA sunt antrenați de gruparea PKK

Foto: Twitter

Nimeni, nici măcar președintele SUA Donald Trump, nu își imagina că uciderea bărbatului de culoare George Floyd, la Minneapolis, de către poliție, va genera o revoltă care s-a extins la nivelul întregii țări și a dus la impunerea stării excepționale în mai multe orașe, scrie cotidianul proguvernamental turc Sabah.

  • Redăm articolul integral, semnat de Mahmut Övür și tradus de Rador:

Într-o țară în care rasismul este considerat normal, iar uciderea a zeci de persoane de culoare în fiecare an este socotită un lucru obișnuit, se putea crede că uciderea lui Floyd nu va genera evenimente și va fi uitată. Dar nu a fost așa.

Deși justiția din SUA a preluat repede controlul asupra incidentului, fiind arestat un polițist, iar ceilalți implicați suspendați, „protestele” continuă. Toate grupurile care vor să se socotească cu Trump și-au suflecat mânecile pentru a transforma această situație într-o oportunitate.

Uitați-vă la acest tablou… Democrații care încearcă să îl înece pe Trump înaintea alegerilor, și oamenii lor din cadrul sistemului birocratic, așteaptă semnalul.

Este foarte clar că „statul profund” din America și capitalul global nu vor rata această ocazie.

Însă cel mai uimitor lucru, după cum am scris recent, este că un membru democrat al Congresului, Seth Moulton, a spus că „Tinerii ofițeri sunt deranjați”, fără să se ferească să îndemne la revoltă.

Adăugați tuturor acestor aspecte insuccesul în combaterea coronavirusului și creșterea șomajului.

În partea vizibilă există injustețea, inegalitatea și rasismul din SUA, însă în planul invizibil există un cu totul alt calcul.

În acest plan invizibil, există FETÖ (Mișcarea Gülenistă – n.red), care interesează îndeaproape Turcia, și chiar gruparea PKK/YPG, având legături cu organizația de stânga Antifa. Numeroase semne de întrebare referitoare la această organizație atrag atenția. Pe de o parte, pare de stânga și împotriva capitalului global, pe de altă parte se spune că primește ajutorul capitalului global care face planuri de haos, cum este Soros.

În timp ce Antifa dă foc străzilor din America, președintele Donald Trump anunță că va declara Antifa drept organizație teroristă și face următoarele constatări:

„Acestea sunt grupări de stânga radicale, organizate. Murdăresc memoria lui Floyd. În memoria lui, violențele trebuie să înceteze. Acești oameni, acest grup Antifa, sunt persoane radicale de stânga, rele”.

Însă o informație și mai izbitoare este furnizată de Jack Posobiec, unul dintre ziariștii cei mai îndrăgiți de către Trump: „Membrii Antifa au fost instruiți de grupări teroriste străine din Siria”.

Posobiec spunea că organizația care i-a instruit pe membrii Antifa este YPG, grupare având legături cu PKK.

Astfel, poate pentru prima dată, susținătorii lui Trump se vor confrunta cu adevărul că YPG, grupare care recurge la terorism și violență împotriva Turciei și pe care administrația Obama a insistat să o ajute, are legături cu o organizație care agită străzile din America.

În ultimii 30 de ani, în SUA au avut loc peste 10 revolte față de atacurile rasiste împotriva persoanelor de culoare. De data aceasta, este o situație mult mai zguduitoare decât cazul lui Ferguson, din 2015. Acum nu mai este vorba doar de uciderea unei persoane de culoare, ci și de alegerile din noiembrie 2020. Însă nu se va schimba un adevăr dureros: lupta dreaptă a persoanelor de culoare va fi murdărită de calculele unora și tot ele vor fi cele care vor avea de pierdut și vor fi nedreptățite.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat duminică că administraţia sa va înscrie mişcarea de extremă stângă Antifa (antifascist) pe lista americană a organizaţiilor teroriste, considerând-o responsabilă de revoltele din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here