COVID-19. Care este vârsta medie a celor decedați în Italia

Ministrul Sănătății din Italia a anunțat că vârstă medie a celor decedați în urmă infectării cu coronavirus este de 81,4 ani.

Italia are una dintre cele mai îmbătrânite populații din lume. Virusul este periculos în special pentru persoanle în vârstă și care au avut probleme de sănătate.

„Vârstă medie a pacienților decedați și pozitivi cu COVID-19 este de 81 de ani, în mare parte bărbați și în mai mult de două treimi din cazuri au avut trei sau mai multe boli preexistente”, a anunțat și Instituto Superiore di Sanita, potrivit BBC.

Carantină în întreaga Italie

Guvernul de la Roma a anunțat că extinde în toată Italia măsurile care se aplică în Lombardia și pentru celelalte 14 provincii. Italienii se vor putea deplasa doar pentru „nevoi de muncă dovedite sau situații de necesitate” sau „motive de sănătate”.

Măsurile intră în vigoare de marți dimineață și se vor aplică până pe 3 aprilie, anunță Corriere della Sera.

Premierul Giuseppe Conte a explicat că „nu mai este timp” pentru a contracara răspândirea virusului: „Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității”.

„Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Trebuie să fie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a mai spus Conte.

El a menționat că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgențe de familie.

Italia, ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus, a înregistrat în 24 de ore 97 de decese, ceea ce a adus la 463 numărul total de decese de la începutul epidemiei, potrivit unui raport oficial publicat luni seară de autorităţile italiene.

Bilanţul mondial al deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit marţi pragul de 4.000 cu 17 morţi noi anunţaţi de China, potrivit unui calcul întocmit de agenţia France Presse.

Potrivit bilanţului stabilit marţi la orele 01.00 GMT pe baza datelor oficiale, s-au înregistrat 4.011 decese cauzate de epidemia care a contaminat peste 110.000 de persoane în mai mult de 100 de ţări şi teritorii.

1 COMENTARIU

  1. “ Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Trebuie să fie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a mai spus Conte.”

    Italia una din cele mai murdare țări din Europa, gunoi pe străzi, câini mai mulți decât copiii, nu adună după ei, nu au cultul curățeniei, nu se spală, intră încălțați în casă, cu toată mizeria de afară.
    Și noi suntem prost plasați în acest top al civilizației, din nefericire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here