Cristi Dănileţ: S-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat de CSM este recunoscută vechime în muncă

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri că perioada în care judecătorul Cristi Dănileţ a fost suspendat din magistratură după postările de pe Tik Tok este recunoscută vechime în muncă, informează News.ro.

”Procesul despre postările pe Tik Tok: După ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat de CSM este recunoscută vechime în muncă”, a scris, vineri, pe Facebook, Cristi Dănileţ.

Acesta a distribuit şi postarea publicată de avocatul său, Dumitru Dobrev, care oferă detalii.

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj şi a anulat hotărîrea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcţie începînd cu data de 13.12.2021. Ca o consecinţă, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată”, a explicat avocatul.

Judecătorul Cristi Dănileţ anunţa, în 12 decembrie, că a câştigat definitiv procesul în care contesta excluderea din magistratură pentru filmuleţe postate pe Tik Tok, decizia fiind definitivă.

Înalta Curte a înlocuit măsura cu avertisment, iar în 16 decembrie a intrat în vigoare o nouă lege care prevede că fapte de acest fel nu vor mai fi sancţionate deloc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here