CSM, replică pentru Marcel Ciolacu, după ce șeful PSD a afirmat justiţia nu-şi face datoria în privinţa primarului Sectorului 1

Procurorii din CSM reacţionează după ce lideerul PSD MArcel Ciolacu a afirmat că justiţia nu îşi face datoria în privinţa primarului sectorului 1. Astfel de afirmaţii făcute de un om politic creează presiune asupra procurorului şi afectează încrederea în actul de justiţie, consideră ei.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii anunţă că a luat act cu îngrijorare de declaraţiile preşedintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, potrivit cărora ”justiţia nu îşi face datoria în privinţa primarului sectorului 1”, “nu mai are rost să mai aşteptăm de la vreun magistrat vreo decizie”.

”Afirmaţii de această natură, făcute de un om politic, în contextul existenţei unei anchete penale în desfăşurare pe rolul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, sunt de natură să afecteze procesul de soluţionare a dosarului, să creeze o presiune asupra procurorului care îl instrumentează în prezent şi să afecteze încrederea publicului în actul de justiţie, acreditându-se ideea existenţei unor interese politice în soluţionarea cauzei. Secţia pentru procurori reaminteşte apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderării discursului public care vizează activitatea organelor judiciare, astfel încât să nu fie afectate independenţa, imparţialitatea şi autoritatea acestora”, transmit procurorii din CSM.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară că PSD va semna un „acord politic” cu mai multe formaţiuni care au participat la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei. El reclamă că „justiţia nu îşi face datoria şi nu îi cheamă măcar la audieri” pe primarul Clotilde Armand şi pe cei care sunt acuzaţi că ar fi fraudat alegerile pentru primăria acestui sector.

Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că Pro România, PPUSL şi ALDE se alătură demersului PSD de a strânge semnături în vederea organizării unui referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, el menţionând că aşteaptă răspuns în această privinţă din partea PER.

„Semnăm cu toţii un acord politic săptămâna aceasta să ne unim forţele pentru a strânge… dacă nimeni nu…. justiţia nu îşi face datoria şi nu îi cheamă măcar la audieri pe membrii familiei, pe angajaţii care mergeau prin clădirea Biroului Electoral de sector şi pe dânsa (pe primarul Clotilde Armand – n.r.), că nu are nicio imunitate”, a declarat Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here