Cum a explicat Klaus Iohannis că a stat, în 2019, lângă Liviu Dragnea

Sursa foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seară, la dezbaterea la care participă, că a stat în 2009 lângă Liviu Dragnea pentru că „aşa a văzut lucrurile”. Întrebat de ce nu s-a implicat mai repede în formarea unei alianţe împotriva PSD, Iohannis a spus că doar după alegerile din 26 mai au apărut condiţiile favorabile.

„La momentul respectiv nu au existat condiţiile pentru formarea unei astfel de coaliţii. Aceste condiţii au apărut în urma rezutatului la europarlamentare şi la referendum. În Parlament sunt politicieni, ei sunt foarte sensibili la felul în care românii votează. După votul din 26 mai, lucrurile s-au schimbat şi atunci a fost posibilă construirea unei majorităţi care a reuşit să dea jos acel guvern. Aceste chestiuni nu au existat la momentul instalării Guvenrului PSD”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat de ce a stat lângă Liviu Dragnea în 2009, lucru deseori invocat de Vioric Dăncilă, IOhannis a spus: „Atunci aşa am văzut lucrurile şi aşa am acţionat atunci. Acum am acţonat în felul în care m-aţi văzut acţionând”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here