Cum a reușit un român din Franța să păcălească sistemele de taxare de pe autostradă. Fraudă de 20.000 de euro

Timp de mai multe săptămâni, un român din Franța a păcălit sistemele de taxare de pe autostradă, folosind metoda ”trenulețului”, scrie Le Dauphine. La volanul unei platforme de tractare auto înmatriculată în Bulgaria (foto), el a produs un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro. Jandarmii din La Verpilliere l-au urmărit și l-au reținut în cele din urmă.

Românul, de 30 de ani, a fost arestat vineri, 4 martie, în regiunea Isère. El este suspectat că a forţat de 186 de ori barierele de la staţiile de taxare de pe autostradă. Timp de mai multe săptămâni, jandarmii din La Verpillière (Isère) au încercat să dea de urma unui automobilist care folosea tehnica „trenuleţul” la staţiile de taxare din Nord-Isère şi Ain.

Vineri, 4 martie, suspectul a fost interceptat în comuna La Tour-du-Pin.

Brigada motorizată din La Verpillière a fost chemată la faţa locului în urma unei plângeri din partea companiei de autostrăzi Area. Aceasta din urmă deschisese un dosar pentru fraudă împotriva unui şofer român de camion cu platformă, înmatriculat în Bulgaria, care folosea metoda „trenuleţul”, o tehnică ce constă în lipirea vehiculului de cel plasat chiar înaintea sa pentru a profita de bariera ridicată şi a trece fără să plătească.

Bărbatul a fost interceptat la volanul camionetei sale. A fost reţinut pentru fraudă şi eliberat a doua zi, în aşteptarea procesului, iar camioneta sa a fost confiscată.

Românul va trebui să răspundă pentru faptele sale pe 1 iulie, în faţa tribunalului judiciar din Bourgoin-Jallieu. Riscă o amendă substanțială, restituirea contravalorii taxelor de autostradă neplătite, precum şi o pedeapsă cu închisoarea. Potrivit companiei de autostrăzi, suspectul a forţat poarta de taxare de 186 de ori, provocând un prejudiciu de aproape 20.000 de euro, mai relatează Le Dauphiné.

În viitorul apropiat, în Normandia, poliţia nu va mai fi nevoită să urmărească acest tip de comportament. La sfârşitul anului 2024, maşinile vor putea trece fără să se mai oprească la cabina de taxare pe autostrăzile A13 şi A14, care leagă Parisul de Normandia, deoarece trecerea lor va fi detectată de senzorii din staţiile de taxare, a anunţat compania de autostrăzi Sanef în decembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here