Lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură de după Revoluţie sunt în grafic, după cum demonstrează și ultimele imagini din zonă.

Proiectul are o valoare totală de 500 milioane euro, cu tot cu drumurile de acces, finanţare obţinută în mare parte din fonduri europene, dar şi din bugetul de stat.

Până acum s-a realizat cam 20% din lucrare.

Lungimea totală a podului va fi de 1.974 metri, iar deschiderea centrală de 1120 metri.

25.000 de tone de oțel beton și peste 200.000 de metri cubi de beton se vor folosi în cadrul acestui proiect.

Lucrările la pod au început în decembrie 2018 şi ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2021. Va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii.

2 COMENTARII

 1. Ce leagă acest pod?!.. adică ce teritorii, țări,regiuni. ??..o jumătate de miliard de euro costuri acum !! peste ani va ajunge la un miliard !!! . leagă două dintre cele mai sărace regiuni și uniunea europeană… armata roșie își freacă mâinile …are Pe unde trece…!!

 2. @Rammstein,
  zi-mi si mie ce traseu ar avea Armata Rosie ca sa treaca pe noul pod de la Braila?
  Probabil ca vine pe traseul Moscova – Odesa – Reni – Galati – Braila – Tulcea – Constanta – Cernavoda – Fetesti – Bucuresti…

  M-am pierdut deja… de unde vine si unde se duce Armata Rosie?

  Cat despre utilitatea podului, nasul meu format imi miroase a bucurestean care doreste intai autostrada A3 Comarnic – Brasov (ca sa ajunga mai repede la Predeal sau Sinaia), apoi A1 Pitesti – Sibiu (ca sa ajunga mai repede de la Bucuresti la Viena)
  si pe moldoveni sa ii lase guvernul fara autostrazi ca nu are ce cauta un bucurestean la Iasi sau la Chisinau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here