Timpul pare că a stat în loc în Wuhan. Oraş cu 11 milioane de locuitori, acesta are mai mulţi cetăţeni decât unele ţări europene. Cu toţii au fost izolaţi în locuinţe în ultimele două luni.

Coronavirusul care provoacă COVID-19 a apărut în jurul lunii noiembrie în Wuhan, oraş în care a provocat zeci de mii de îmbolnăviri. În China, COVID-19 a dus la moartea a peste 3.000 de oameni, răspândindu-se apoi în toată lumea.

Oraşul Wuhan a fost izolat complet de autorităţile chineze în urmă cu două luni. În total, în toată regiunea Hebei, circa 70 de milioane de oameni au fost obligaţi să rămână în propriile locuinţe.

Fotografiile surprinse în Wuhan arată că oraşul este încă o fantomă. Unele străzi sunt blocate cu baricade, iar şoselele sunt goale. Poliţiştii patrulează bulevardele. În această săptămână, la Wuhan a revenit o echipă de medici care a tratat pacienţi bolnavi de coronavirus. Ei au fost întâmpinaţi cu salutul de onoare de către militari şi cu flori de către cetăţenii care au ieşit din case, conform Mediafax.

Aprovizionarea cu alimente se face în continuare cu mare atenţie, iar cei care livrează marfa o lasă în anumite zone, de unde este ridicată apoi de localnici. În cartierele în care epidemiologii spun că riscul a scăzut oamenilor le este permis să se plimbe pe străzi.

1 COMENTARIU

  1. Poate vad si europenii aceste imagini, cum arata Wuhanul la doua luni de la izbucnirea si … acum, la terminarea epidemiei. La noi trebuie sa moara cel putin jumatate ca sa fie responsabili ca trebuie sa stea in casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here