UiPath, „unicornul” românesc, a dat afară 400 de oameni, deși a ajuns la o valoare de 7 miliarde $

UiPath, primul și singurul unicorn românesc (companie cu o valoare de piață de peste un miliard de dolari) a dat afară 400 de angajați, dintr-un total de peste 3200. Printre cei disponibilizați se numără și directorul financiar, Marie Myers, care a plecat de la Hewlett Packard (HP) ca să se angajeze la UiPath.

Totuși, firma fondată de Daniel Dineș, a spus că această decizie nu trebuie să îngrijoreze.

„Compania crescut într-un ritm alert, așa că este normal să evaluăm periodic echipele și investițiile interne. În acest caz, am luat decizia să reducem în acele zone care nu se mai aliniază cu prioritățile curente ale firmei. Mai puțin de 400 de angajați la nivel global au fost afectați. Chiar și așa, avem cu 50% mai mulți angajați acum decât aveam la 1 ianuarie 2019” a spus un purtător de cuvânt al UiPath pentru information-age.com

Concedierile au fost anunțate după ce UiPath a făcut un eveniment extravagant la celebrul hotel Bellagio din Las Vegas, eveniment care a costat 8 milioane de dolari, potrivit International Business Times.

UiPath se ocupă de „boți”, adică mici programe care automatizează sarcini repetitive făcute acum de angajați umani și care consumă mult timp precum întocmirea de tabele, introducerea de date din facturi în aplicații de contabilitate sau procesarea de cereri de asigurări.

Daniel Dineș, fondatorul companiei, a fost pe coperta revistei Forbes din septembrie anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here