Sursa foto: Ciprian Ciucu

Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ciprian Ciucu, a postat pe Facebook imagini cu cadoul de protocol pe care i l-a trimis Gabriela Schmutzer, șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 6. E vorba despre un cadou cu produse de lux, în valoare de câteva sute de lei, despre care Ciucu anunță că l-a returnat.

”Costă 833 de lei, găsiți pachetul pe giftidea.ro, cod 7047. Eu mă gândesc că astfel de cadouri au plecat la mai mulți șefi de instituții. Am sunat-o pe doamna director să o întreb dacă e din partea dânsei sau sau din partea DGASPC și implicit din bani publici. Răspunsul a fost evitat cu pricepere”, a scris Ciucu pe Facebook.

Șefa Direcției pentru Protecția Copilului din Sectorul 6 al Capitalei este Gabriela Schmutzer. Într-o investigație din 2017 a publicației PressOne, ea apărea ca unul dintre bugetarii cu cele mai mari venituri, cu mult peste veniturile președintelui și premierului României.

Foto: Gabriela Schmutzer (InquamPhotos / Octav Ganea)

Astfel, în primele nouă luni din 2016, ea a încasat un venit mediu brut de 43.870 de lei pe lună. În acea perioadă, ea ocupa funcția de director general adjunct al direcției economice, fiind promovată în fruntea DGASPC 6 abia pe 7 noiembrie 2016.

Gabriela Schmutzer are un doctorat în Științele Apărării și Informații, obținut la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București. Soțul său, Rudolf Schmutzer, are o carte publicată de Editura Universității Naționale de Apărare.

De asemenea, el este vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare, organizație de utilitate publică înființată în 1993, care sprijină financiar activitatea Colegiului. În 2010, Rudolf Schmutzer a fost avansat de la gradul de soldat la cel de colonel, potrivit PressOne.

Postarea integrală a lui Ciprian Ciucu:

”Nu-i rău să fii demnitar bugetar pe timp de criză. Primești astfel de cadouri. Eu tocmai am primit un asemenea cadou de la DGASPC Sector 6, din cadrul Primăriei Sectorului 6, de la o doamnă director.

Costă 833 de lei, găsiți pachetul pe giftidea.ro, cod 7047.

Eu mă gândesc că astfel de cadouri au plecat la mai mulți șefi de instituții. Am sunat-o pe doamna director să o întreb dacă e din partea dânsei sau sau din partea DGASPC și implicit din bani publici. Răspunsul a fost evitat cu pricepere.

Eu i l-am returnat. Dacă e din bani publici sau nu, mai bine ar face Paștele plăcut unora care au mai mare nevoie și s-ar mulțumi cu mai puțin.

Pateul de gâscă, șampania originală, dulciurile simandicoase i-ar sta în gât oricărui om cu bun simț, dacă ar avea o bănuială cât de mică că alții, aflați în nevoie și beneficiari ai DGASPC, ar fi lipsiți.

Consilierii locali trebuie să se uite cu atenție la bugetul de protocol al DGASPC Sector 6”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here