Cum va arăta Dacia Duster III și ce motorizări va avea

Procesul de dezvoltare a noii Dacia Duster, model 2024, a început. A treia generație a SUV-ului ieftin de succes de la Dacia a fost spionată pentru prima dată. Un autoturism de test, bazat pe Renault Captur și care confirmă faptul că renovarea este în desfășurare și va aduce vești grozave, scrie motor.es.

Ofensiva ambițioasă de produse pe care a lansat-o Dacia include nici mai mult, nici mai puțin decât renovarea completă a unuia dintre cele mai relevante modele ale sale. Dacia Duster va debuta în curând cu ceea ce va fi a treia generație. O schimbare generațională care va reprezenta un punct de cotitură pentru SUV-ul ieftin prin excelență, pe piața competitivă europeană.

Procesul de dezvoltare a noii Dacia Duster 2024 a început. Dacia lucrează la capacitate maximă la schimbarea generațională a SUV-ului său. Jurnaliștii spanioli tocmai au spionat noul Duster. Producătorul se află în sudul Europei, efectuând testele importante de vară.

Acum vreo câteva săptămâni jurnaliștii spanioli au publicat câteva fotografii referitoare la viitorul Renault Captur Coupé. Cu toate acestea, după o investigație amănunțită și confruntarea informațiilor cu publicația franceză L’argus, jurnaliștii spanioli au putut să verifice că acel model de testare nu corespundea așteptatului SUV Coupé de la Renault. În interiorul vehiculului pe care l-au surprins  se află de fapt Duster III.

Dacia a folosit Renault Captur ca bază pentru crearea modelelor de testare din a treia generație a lui Duster. Și într-o anumită măsură este logic ca Captur să fie folosit ca bază. Trebuie să ne amintim că, la nivel tehnic, a treia generație Duster va fi o mașină cu totul nouă. Nu va avea nicio legătură cu modelul actual. Acesta va fi susținut de platforma CMF-B, motiv pentru care Captur este folosit pentru modelele de test.

Duster-ul este, până în prezent, singurul model comercializat de Dacia care continuă să folosească platforma B0+, o arhitectură destul de veche, care este mai mult decât amortizată. Fotografiile ne arată un Captur modificat ciudat. Modificările aduse caroseriei sunt tipice acestui tip de vehicul de testare. Dar, va trebui să așteptăm să vedem un prototip pentru a confirma că informațiile publicate până în prezent în ceea ce privește designul sunt corecte, mai scriu cei dela motor.es.

Dacia Duster 2024, un nou design și angajamentul față de electrificare

Acest proiect este cunoscut intern cu codul P1310. Recent, top managerul Dacia a confirmat că designul noului Duster a fost 99% complet. Acesta va adopta noul limbaj de design al companiei. O filozofie avansată prin Dacia Bigster Concept. Mai mult, la nivel estetic, Duster 3 poate fi definit drept „fratele mai mic” al viitoarei Dacii Bigster, model care, dacă totul va merge conform planului, va fi lansat în 2025.

La secțiunea mecanică vor fi și schimbări mari. În gama de motoare a noului Duster nu vor exista opțiuni diesel. Cei interesați să obțină noua generație SUV românească vor avea la dispoziție motoare pe benzină, bifuel și hibride. La benzină va fi un motor 1.3 TCe de 130 CP. Un pas mai sus va fi motorul 1.3 TCe de 150 CP cu tehnologie mild hybrid de 12 volți (MHEV).

GPL (gaz petrolier lichefiat ) va continua să fie prezent. Noua versiune bifuel adaptată să funcționeze pe benzină și pe GPL va avea la bază motorul 1.3 TCe menționat anterior. Iar ca alternativă mai ecologică, va exista o versiune hibridă cu auto-încărcare (HEV). În plus, versiunea hibridă va face posibil ca Dacia Duster să parieze în continuare pe tracțiunea 4×4.

Când va ajunge pe piață? Cele mai recente informații indică faptul că prezentarea noului Duster va avea loc, previzibil, la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, abia în 2024 se va concretiza lansarea sa comercială. Dată confirmată chiar de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here