Cum va proceda România cu a treia doză de vaccin anti-Covid? Răspunsul lui Raed Arafat

Sursa: MAI

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat a declarat că există dovada scăderii anticorpilor obţinuţi prin vaccinare, însă persoanele vaccinate au o protecţie în faţa unor forme severe ale bolii, dacă se infectează cu SARS-CoV-2, transmite News.ro.

Arafat a precizat că se aşteaptă decizia finală de la nivel european privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

„Dovezile arată că scade numărul anticorpilor, scade poate eficienţa vaccinului, dar studiile arată că rămâne protecţia în fata unei forme grave şi aici vine discuţia pe doza a treia. Deci clar că sunt discuţii serioase pe administrarea celei de-a treia doze la vaccinurile care sunt cel puţin pe două doze, la Pfizer ştiu că se discută acest lucru”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv, vineri seara.
Raed Arafat a subliniat că se aşteaptă o decizie finală de la nivel european, deoarece acum sunt doar discuţii despre cine ar trebui să primească o a treia doză de vaccin.

„Aşteptăm să vedem decizia finală. Sunt unii care o recomandă la şase luni, alţii la opt luni de la a doua doză să fie administrată a treia doză. Sunt unii care o recomandă numai la anumite categorii de persoane, nu la toate persoanele care au fost vaccinate. Aici aşteptăm să vedem care sunt deciziile la nivel european şi la nivelul CNCAV la noi”, a declarat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here