Cursă strânsă între turiștii români și cei turci pe litoralul din Bulgaria

Aproape un milion de români şi-au făcut vacanţele în Bulgaria în 2020. România este un important furnizor de turişti pentru Bulgaria, potrivit Mediafax.

România se luptă cu Turcia pentru primul loc la numărul de vizitatori străini în Bulgaria, astfel că turiştii români rămân în continuare o sursă importantă pentru Bulgaria.

În 2020, circa 1 milion, mai exact 940.000 de turişti români au ales să îşi facă vacanţele în Bulgaria, conform datelor Insitutului Naţional de Statistică din Bulgaria, citat de ZF.

Totuşi, turiştii turci ajunşi în Bulgaria au fost într-un număr mai mare, cu doar 22.000, astfel că, Turcia a reprezentat principala sursă de turişti străini pentru Bulgaria în 2020.

Chiar dacă turiştii ajunşi anul trecut în Bulgaria au fost într-un număr mai mare decât turiştii români, România a ocupat primul loc în 2019 în ceea ce priveşte turiştii străini ajunşi în ţara vecină.

În 2019, circa 2,1 milioane de turişti români au mers în Bulgaria, pe când turcii au fost în număr de doar 1,6 milioane oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here