Birchall explică ce nu înțelege Renate Weber despre polițiștii în civil și pune o întrebare-cheie: „Pentru doamna Weber lumina vine de la Est?”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostulministru al Justiției, Ana Birchall, pune sub semnul întrebării, într-o postare pe Facebook, buna credință a demersurilor făcute de Renate Weber, în calitate de Avocat al Poporului.

În contextul pandemiei, Weber a avut mai multe inițiative controversate, de exemplu, cea în care a pus semnul de egalitate între spitale și centrele de detenție. De data aceasta, Renate Weber a luat în vizor decizia autorităților de a mobiliza polițiști în civil pentru supravegherea respectării normelor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Postarea integrală a Anei Birchall:

  • Doamna avocat al poporului se intreba si il intreba pe ministrul de interne care este baza legala pentru ca politistii sa poata patrula si in civil! Daca ar fi citit prevederile legale, doamna Weber ar fi aflat cu usurinta ca in speta sunt aplicabile prevederile Legii nr 218/2002,art. 32 lit. h) și art. 57 alin. 1 lit b); a Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului si Ordinul MAI nr. 236/2009 prin care au fost aprobate atat Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie cat şi Regulile pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor. Astfel, potrivit Regulamentului, „Poliţiştii pot purta haine civile, corespunzătoare sezonului, pe timpul deplasării de la domiciliu la unitate şi invers sau în timpul serviciului, în alte situaţii decât cele anterior descrise”. Cu alte cuvinte, „alte situatii” sunt exact situatiile despre care vorbim si anume posibilitatea ca politistii sa patruleze in civil pentru a se asigura ca regulile si legile sunt respectate de toti. Si uite asa, cu o minima diligenta sau cu pus burta pe carte, doamna Weber ar fi putut afla „baza legala”! Sigur ca preventia este importanta si de dorit dar intr-o societate civilizata legea se aplica egal tuturor si nu este facultativa! Raman cu intrebarea: oare care este motivatia reala pentru care doamna Weber intreprinde toate aceste actiuni in care regasim mesaje promovate si de rusii de la Sputnik? Sa fie oare goana dupa un populism ieftin? Sau pentru doamna Weber lumina vine de la Est?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here