Dacă PNL nu este în situaţia de a veni cu propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă, vineri seară, că înţelege destul de greu strategia liberalilor, dar, dacă aceştia nu vor face o propunere de premier la consultările de la Cotroceni, aşa cum au anunţat ultima dată, USR va face o astfel de propunere, transmite News.ro.

”Suntem gata să ne asumăm guvernarea”, afirmă Cioloş, precizând, însă, că USR vede posibilă doar o coaliţie cu PNL şi UDMR, fiind exclusă o alianţă politică cu PSD şi AUR.

”Eu înţeleg destul de greu strategia PNL (…) Noi am spus tot timpul că suntem gata să ne întoarcem într-o coaliţie cu PNL şi UDMR, cu un alt premier, asta este poziţia noastră şi în momentul de faţă. Noi credem că există soluţie pentru o majoritate, dar asta presupune flexibilitate şi din partea PNL să vină cu alte propuneri de premier. Dacă PNL nu este în situaţia de a veni cu propuneri de premier foarte probabil noi o să facem. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, ştim ce este de făcut”, a declarat vineri seară, la B 1 TV, Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că aşteaptă în contnuare să vadă care va fi poziţia PNL: ”Aşteptăm să vedem care va fi poziţia PNL, dar, până una alta, noi suntem gata într-o astfel de formulă să revenim la guvernare”.
Cioloş a precizat, răspunzând unei întrebări, că, cel mai probabil, el va fi propunerea de premier, existând o decizie a partidului în acest sens, dar nu este exclusă nici nominalizarea lui Cristian Ghinea sau a lui Cătălin Drulă.

”Oricine va fi premier în lunile următoare va fi o perioadă dificilă. Va fi mai degrabă o asumare, decât un privilegiu”, a mai declarat Cioloş.

Întrebat despre o eventuală majoritate formată de USR alături de PSd şi AUR, Cioloş a declarat: ”Nu există o astfel coaliţie”.

PNL nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultările de luni, de la Cotroceni, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară, a decis vineri Biroul Executiv Naţional.

Cu o zi în urmă, liberalii au anunţat că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate, ca la consultările de la Controceni să fie propus Florin Cîţi pentru funcţia de premier.

Alegerile prezidențiale din Franța, minate de fenomenul Zemmour și clona Fox News din peisajul media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here