Dacian Cioloș – noul președinte al USR PLUS

Inquam Photos/George Călin

Dacian Cioloș a obținut victoria în alegerile interne din USR PLUS și va deveni noul președinte al USR PLUS după ce a câștigat confruntarea finală, împotriva lui Dan Barna. Cioloș a obținut cu 695 de voturi față mai mult decât Dan Barna, dintr-un total de 38.500 de voturi

Dacian Cioloș și Dan Barna s-au confruntat în ultima săptămână în turul al doilea al alegerilor interne, după ce în primul tur niciunul dintre cei trei candidați nu au obținut 50% plus 1 din voturi. Cel de-al treilea candidat a fost Irinel Darău, care a obținut 10% din voturi.

Primele date arată că Dacian Cioloș ar fi primit 19.603 de voturi (50.9%), iar Dan Barna, 18.908 de voturi (49.1%).

Cele două partide, USR și PLUS au fuzionat anul trecut, iar cei doi au condus împreună partidul până la organizarea acestui congres.

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, în cadrul căruia va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii.

Evenimentul se va desfăşura la Romexpo, dar având în vedere contextul pandemic, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan.

Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.

La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here