Dan Barna: Vom susține un guvern minoritar al PNL

Dan Barna a declarat că USR nu va susține niciodată un guvern din care face parte și PSD, după ce va cădea actualul executiv condus de Viorica Dăncilă. În schimb, USR va susține un guvern minoritar al PNL, dar fără să intre la guvernare, a spus Dan Barna la Digi24.

„Nu vom vota niciun guvern din care să facă parte PSD. Dacă PNL vor merge pe opțiunea de guvern minoritar vom susține această opțiune dar avem câteva criterii clare: de integritate, fără penali în funcții publice, primari în două tururi etc. USR-PLUS va intra la guvernare doar când va exista o majoritate legitimă în Parlament. Un eventual guvern PSD-ALDE-PRO România îl vom privi cu stupefacție și categoric nu vom susține. PSD nu va primi nicio șansă. O alianță PNL-USR este o foarte bună alianță care poate să conducă România după alegeri”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că el și formațiunea pe care o conduce susține în continuare varianta alegerilor anticipate.

Președintele Klaus Iohannis a spus aseară, la o adunare a PNL, că guvernul Dăncilă va fi înlocuit cu un guvern de tranziție format în jurul PNL, care să dureze până la alegerile din 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here