Deputata Cristina Burciu, exclusă din PSD în ședinta CEx de marți seară, susține că Partidul Social Democrat a ajuns în această situație din cauza unui slab management politic și a incapacității conducerii. În următoarea perioadă, mai precizează Burciu, ea își va continua activitatea parlamentară prin susținerea inițiativelor pozitive pentru îmbunătățirea vieții românilor.

Am luat la cunoștință decizia conducerii PSD și voi activa pentru moment în grupul deputaților neafiliați. Subliniez însă că nu am dorit în niciun moment să se ajungă la acest deznodământ, respectiv să iau hotărârea de a vota un nou guvern. Consider însă că am dat dovadă de maturitate politică, deoarece țara nu putea merge înainte într-o situație de criză permanentă, aveam nevoie de buget, de funcționarea instituțiilor statului, de plata salariilor și a pensiilor. Toate acestea ar fi fost în pericol în cazul în care noul guvern nu ar fi fost învestit”, a scris Burciu pe Facebook.

Pe de altă parte, este regretabil că PSD a ajuns în această situație, de a pierde guvernarea prin moțiunea de cenzură, din cauza unui slab management politic și a incapacității conducerii de a menține un climat de unitate și solidaritate. Personal, nu am niciun regret, iar evoluția acestui partid în perioada următoare sunt sigură că îmi va confirma gestul. Voi avea în continuare respectul cuvenit pentru foștii colegi din PSD, cu speranța că vor reuși cu adevărat reformarea acestui partid cu tradiție din România.

Îmi voi continua activitatea parlamentară pe aceeași linie ca și până acum, respectiv voi susține proiectele legislative și inițiativele pozitive pentru îmbunătățirea vieții românilor. Pe plan local, voi rămâne în continuare alături de clujeni și la dispoziția lor. Îi voi sprijini, în măsura prerogativelor mele, să își rezolve problemele și să obțină răspunsurile dorite la toate aspectele pe care mi le vor sesiza”, a mai precizat Cristina Burciu.

Cristina Burciu a anunțat, la sfârșitul lunii octombrie, că va vota pentru învestirea în funcție a Guvernului Orban ca să scoată România din actuala criză politică.

Șefa PSD, Viorica Dăncilă, anunțase dinainte că oricine votează Guvernul Orban, trădeaăa partidul și trebuie să plece.

Sursa foto: Facebook


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here