Dan Mihalache, la Antena 3: „Nu trebuie sa evit să fac o poză cu Chirieac ca să nu fiu crucificat”

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, fost șef al Cancelariei președintelui Klaus Iohannis, a fost invitat aseară la Antena 3, la emisiunea lui Radu Tudor. În același platou a fost și analistul Bogdan Chirieac, iar acesta și diplomatul s-au înțeles de minune. Cei doi s-au plâns de agresiunea din ce în ce mai puternică din societatea.

„Nu trebuie sa evit să fac o poză cu Chirieac ca să nu creadă vreun domn de la USR, PMP că sunt un deviaționist de stânga care sa fie crucificat. Este nevoie de un consens, un minim de dialog. Gândim diferit, dar nu ne înjurăm. O să ajungem o societate profund schizoidă” a spus Dan Mihalache.

Poziții similare au fost exprimate adesea în platourile Antena 3, dar și de mulți din deja fosta guvernare. Bogdan Chirieac a zâmbit satisfăcut de cuvinte ambasadorului român, a scris aktual24.ro

Suntem deja o societate schizoidă, violența din zona online a coborât în stradă, cel mai bun exemplu este 10 august”, a spus Chirieac. „Eu mi-as fi dorit ca ultimii patru ani sa arate diferit”, a completat Mihalache, potrivit aceleiași surse.

Luna trecută, Dan Mihalache i-a luat apărarea Rovanei Plumb și i-a criticat pe cei care au contestat nominalizarea ei pentru postul de comisar european (înainte de respingerea în comisia JURI). Fostul șef al cancelariei lui Iohannis a spus acum la Antena 3 că el se luptă pentru fiecare român care candidează pentru o funcție înaltă.

Ambasadorul a dat și un indiciu despre ce ar fi putut să genereze această atitudine.

„Voi redeveni analist politic după ce voi fi lăsat șomer de cineva. Nu m-am născut ambasador” a spus Dan Mihalache, fără a da detalii.

El a fost numit ambasador al României la Londra în 2016 după ce, în anul precedent, în calitate de consilier al lui Iohannis, a fost surprins dormind pe scaun, înaintea unui eveniment oficial.

El a avut și o lungă carieră în PSD, fiind deputat, consilier al lui Valer Dorneanu când acesta a fost ministru în guvernul Văcăroiu și consilier al premierului Adrian Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here