Semnele de întrebare care planează în jurul accidentului în care a fost implicat Chițoiu

Sursa: INQUAM/George Călin

Accidentul mortal în care a fost implicat fostul vicepremier ALDE, Daniel Chițoiu, nu a rămas fără semne de întrebare. Tragicul eveniment rutier a avut loc a doua zi de Crăciun, iar imaginile surprinse la fața locului, ca și declarațiile unor martori au scos la iveală câteva neconcordanțe în raport cu relatările inițiale.

Primele știri legate de accidentul liderului ALDE au lăsat impresia că de vină ar fi fost șoferul decedat, al cărui autoturism, model Dacia Logan, ar fi ieșit de pe banda sa și s-ar fi izbit frontal de mașina condusă de Daniel Chițoiu, un Audi.

Ba mai mult, primele materiale apărute în presă indicau că șoferului respectiv, un bărbat în vârstă de 82 de ani, i s-ar fi făcut rău, iar pe acest fond s-ar fi produs și coliziunea.

În scurt timp au apărut însă elemente care dau direcții noi anchetei penale.

Imaginile – Daniel Chițoiu a fost surprins în două ipostaze în fotografiile făcute la locul accidentului.

  • În prima, fostul vicepremier merge pe picioarele sale, vorbește cu polițistul.
  • În cea de-a doua, Chițoiu apare întins pe targă și băgat în ambulanță. În cazul său, diagnosticul care a circulat: trei coaste rupte sau, potrivit surselor medicale citate de Agerpres, traumatism toracic.

Două ipostaze care ridică semne de întrebare cu privire la starea medicală a lui Chițoiu, imediat după accident.

Declarațiile – Versiunea inițială e răsturnată de spusele unui martor important: șoferul mașinii care se afla în spatele Audi-ului condus de Daniel Chițoiu.

Citat de G4Media, care a publicat și un filmuleț, martorul susține că liderul ALDE nu avea pe nimeni în față, că Logan-ul circula corect, dinspre Pitești, iar la un moment dat Audi-ul lui Chițoiu a ieșit de pe banda sa și s-a izbit de autoturismul Dacia Logan.

În Logan, pe lângă șofer și pasagera din dreapta (ambii decedați), se mai afla o femeie, care a fost rănită în accident.

Fiul acesteia a reușit să vorbească cu ea și, potrivit declarațiilor făcute la Antena 3, mama sa a expus aceeași versiune: fostul vicepremier ALDE a intrat pe contrasens și s-a ciocnit de mașina care circula dinspre Pitești. „Poliția va ști totul. Înțeleg că au declarațiile martorilor și tot ce le trebuie”, a declarat fiul femeii rănite, potrivit Antena 3.

Până acum, în apărarea lui Daniel Chițoiu a sărit Bogdan Chirieac, o prezență permanentă în studiourile Antenei 3.

Ce a spus până acum Poliția? – Vineri, polițiștii din Argeș au explicat că au fost audiaţi mai mulţi martori, iar cercetarea se face ”in rem” pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. ”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal”, a transmis IPJ Argeş.

Victimele – În autoturismul Audi se afla o singură persoană, Daniel Chițoiu. În Dacia Logan se aflau trei: șoferul (un bărbat de 82 de ani), pasagerul din dreapta față (soția sa, de 73 de ani) şi o altă pasageră în spate, de 71 de ani. Șoferul și pasagerul din dreapta-față au decedat, cealaltă femeie, rănită în accident, fiind transportată la București.

Foto: INQUAM/George Călin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here