Bloomberg, război de 160 de milioane de dolari împotriva țigărilor electronice

Fostul primar al New York-ului, miliardarul Michael Bloomberg va acorda 160 de milioane de dolari, în următorii trei ani, pentru campania de combatere a fumatului ţigărilor electronice, a anunţat, marţi, publicaţia „The Washington Post”, citând un reprezentant al Fundaţiei de caritate „Bloomberg Philanthropies”.

„Companiile de tutun, care comercializează ţigări electronice, câştigă bani buni de pe urma tineretului american. Acestea folosesc aceleaşi strategii de marketing, care au făcut, în trecut, ca minorii să fie dependenţi de ţigările obişnuite, iar, în prezent, adolescenţii să se confrunte grave probleme de sănătate”, a declarat Bloomberg, citat de publicaţia The Washington Post, transmite RADOR.

Potrivit afirmaţiilor miliardului, în urma acestui lucru, „eforturile conducerii federale pentru protecţia sănătăţii copiilor au eşuat”.

De aceea, afirmă omul de afaceri american, va încerca, împreună cu susţinători ai săi din diferite state americane, să obţină adoptarea unor proiecte de lege îndreptate spre combaterea vaping-ului (fumatul ţigărilor electronice).

În ultimele luni, în SUA s-au intensificat discuţiile legate de influenţa negativă a ţigărilor electronice asupra sănătăţii.

În luna august, Departamentul american pentru sănătate publică din statul Illinois a înregistrat primul caz de deces din cauza fumatului ţigărilor electronice, iar experţii vorbesc despre alte cinci decese din aceleaşi motive.

În total, autorităţile americane au anunţat existenţa a circa 450 de cazuri de îmbolnăviri similare în 33 de state SUA, precum şi în Insulele Virgine Americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here