Dan Puric: Președintele și Guvernul au lovit fără scrupule săracii, Biserica și țăranii, într-o inconștiență bolșevică

Actorul Dan Puric a declarat marți, la Antena 3, că asupra României se revarsă „o pandemie ideologică cumplită”:

„Întotdeauna pentru un om care crede în Dumnezeu, locul care râmâne gol este acoperit de Dumnezeu. În cele mai mari suferinţe, acest popor l-a aşezat pe Dumnezeu. Ăsta a fost miracolul dăinuirii noastre. Să ne gândim că acum 100 de ani au fost pierderi imense. Am fost a treia ţară în conflagraţia mondială, ca număr de oameni, ca jertfă pe care am dat-o, după Imperiul Otoman. Este aproape incredibil că se confruntau mari imperii, iar ţărişoara asta a dat o jertfă atât de imensă. Cu gândul la ei să putem trece mai departe cu faţa spre Dumnezeu şi să ne gândim că într-adevăr aşa cum a spus Gheorghe Brătianu, mare martir al închisorilor comuniste, poporul acesta este o taină. Să trecem cu faţa spre Dumnezeu prin acest necaz, care după părerea mea este dublu, nu are numai caracterul acesta al pandemiei. Asupra României se revarsă o pandemie ideologică cumplită, care vrea pentru prima oară în istoria acestui popor să ne smulgă din rostul, din libertatea de a fi”

„Vremurile acestea de prigoană modernă şi perverse aşa şi pudrate constituţional sunt cea mai bună ocazie ca să iasă verticalităţi româneşti creştine. Înaltul Teodosie este o verticală a ortodoxiei româneşti. Creştinii aceia care s-au dus acolo sunt niste reprezentanţi extraordinari ai acestui popor. Pe de altă parte, mie mi-e milă de cei care au intervenit acolo, săracii jandarmi, pentru că ştiţi cum este, când dai în biserică, consecinţele în timp să te ferească Dumnezeu care sunt, pentru că au familii săracii şi eu mă rog să nu li se întâmple ceva”

„Vedeţi că în perioada aceasta instituţiile noastre şi prezidenţiale şi guvernamentale au lovit fără scrupule săracii, într-o inconştienţă din asta bolşevică, în Biserică şi în ţăranul român. Tăranul român, producătorul, el este o icoană în muncă. El îndură. Uitaţi-vă in istoria României. Toţi care au lovit în ţăranul român au ieşit din istorie”

1 COMENTARIU

  1. Oare de ce ? Oare de ce nu putem separa imaginea religioasa de conceptul de stat laic si oare de ce de nu intelegem ca exista concetateni de ai nostri , frati surori etc , ce nu in mentalul lor aceasta modalitate de intelegere a vietii numita religie si oare de ce nu putem accepta ca exista si oameni ce nu cred in acesta poveste frumoasa , dar tot poveste , numita religie .Oare de ce nu putem accepta faptul ca ne aflam intr-o situatie de criza pandemica si oare de ce punem interesele unei caste mai presus de interesul general .De ce este asa de greu sa respectam, o vreme, toate aceste conditionalitati sanitare . Cu cit pandemia se opreste mai repede cu atit noi toti vom reveni la normalitate . Ne asteptam ca Biserica Ortodoxa sa fie ea cea care sa ceara enoriasilor sa se fereasca de efectele virusului . Nu asa ar fi fost normal . Poate pentru un prelat , ce are o venerabila virsta, plecatul la Dumnezeu este o solutie , dar pentru cei m,ai tineri aceste cuvinte nu aduc decit distantare fata de cuvintele , poate spuse binevoitor , prelatului .Totusi dincolo de vorbe ramane o intrebare . In ce credeti ? stie cineva dintre cei care se declara credinciosi sa spuna macar trei propozitii coerente pe acest subiect . Si daca credeti va asumati si intreaga poveste ce va sustine aceasta credinta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here