Dan Voiculescu, prin firma sa de avocatură, îl amenință cu tribunalul pe filosoful Mihai Șora după ce acesta a scris, într-o postare pe Facebook, că nu își explică de ce Editura Academiei Române a acceptat să-i publice o carte „turnătorului cu ifose de intelectual”, informează ziare.com.

În postarea sa, Șora îl numește pe Voiculescu „asemenea personaj”, „turnător cu ifose de intelectual” și insinuează că acesta a ajuns să fie publicat de Academia Română prin „complicități, legături subterane și transfer de fonduri”.

În urma postării, Voiculescu i-a trimis o notificare lui Șora în care-i aduce la cunoștință că, dacă nu va șterge postarea, se va adresa instanțelor judecătorești.

„În mesajul postat de dvs pe pagina de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresa subsemnatului cum ar fi „turnător cu ifose de intelectual”, „asemenea autor” și sunt aduse acuzații cum că aș fi ajuns să public la Editura Academiei Române prin „complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niste „indulgente” acolo)”.

În condițiile în care nu există nicio dovadă în sensul că acuzațiile privind „complicități, legături subterane, transfer de fonduri” sunt reale, se constată că Dvs ați depășit limitele acceptabile ale libertății de exprimare, afirmațiile reprezentând un atac îndreptat împotriva subsemnatului. Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi „turnător cu ifose de intelectual” și „asemenea autor”, acestea nu pot fi justificate în niciun context” se arată în notificare.

„Pentru aceste motive, vă solicit să retractați, de îndată, postarea de pe rețeaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. În cazul în care nu veți da curs prezentei notificări, mă voi adresa instanțelor judecătorești competente, urmând ca Dvs să suportați costurile unui asemenea demers”, a conchis Voiculescu în notificare.

3 COMENTARII

  1. În schimb cu “condamnatul penal” e de acord?
    Dar pentru ce a fost condamnat penal? Piate să detaileze?
    Nu exact pentru adjectivele folosite de Șora?

  2. Păi unde să și-o publice decat la un fost informator al securității…președintele academiei tovarășul pop !!!..asa ca maestrul Șora nu ca are dreptate dar are curajul să demaște corupția din academia română!!!..academie in care s-au adunat toate loazele securiste si comuniste ale lui ceaușescu!!!..o academie plina de trântori si plosnițe bugetare care nu fac nimic pentru țară, e o rusine de instituție publică cu sorginte stalinisto-comunista care practic a distrus educația unui popor!!..nici dracul nu știe ce fac cei peste 200 de plosnițe!!..
    Revenind la cartea de bucate a varanului, tovarășul pop a si percutat ,ba mai mult îi va face o recenzie în aula academiei!!..
    Vorba unuia, pe cine nu lasi sa moara !..departe ajunge…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here