FOTO | Cum se recuperează, în Belgia, medicul român rănit în incendiul de la Piatra Neamț: Astăzi pot să merg cu bicicleta. Încă învăț să îmi mișc coatele

Sursa: beldefnews.mil.be

Medicul român Cătălin Denciu se află în Spitalul Militar Regina Astrid din noiembrie 2020, revenind în Belgia ca pacient, notează publicația belgiană La Defensse, care îi dedică un articol, însoțit de mai multe fotografii, medicului român care se recuperează de pe urma rănilor suferite în incendiul de la Piatra Neamț. Potrivit sursei citate, următoarea etapă a recuperării lui Cătălin Denciu presupune transferarea sa la spitalul Saint-Luc.

La Defense menționează că, de la incendiul din clubul Colectiv, s-a stabilit o colaborare între România și Spitalul Militar Regina Astrid, pentru tratarea arsurilor grave. Doctorul Denciu a fost adus aici după intervenția sa eroică, din noaptea de 14 noiembrie, în secția de terapie intensivă, când a încercat să salveze de flăcări pacienții imobilizați la pat. A suferit arsuri de gradul doi și trei, pe 40% din suprafața corpului său.

Sursa: beldefnews.mil.be

Din cauza gravității rănilor, a fost plasat în comă indusă, timp de trei săptămâni. „Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă și apoi am fost vizitat de kinetoterapeuți și asistente medicale. Pe 20 ianuarie, am putut să trec la îngrijire medie. Începusem să mă pot mișca și să merg. Astăzi, pot să merg cu bicicleta. În acest moment, îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că trec printr-o serie de sesiuni de fizioterapie și ergoterapie pentru a învăța din nou cum să-mi mișc coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar știu că trebuie să dai totul pentru a te simți mai bine. Va fi bine și vom continua efortul”, spune Cătălin Denciu, pentru La Defense.

Sursa: beldefnews.mil.be

Soția lui, Alina, l-a însoțit în Belgia. Stă într-o cameră, la spital, destinată personalului militar, astfel încât să-i poată fi alături de soțul ei. Și ea este medic, iar acum învață despre procesul de îngrijire și reabilitare pe care să i le poată oferi chiar ea soțului ei.

Publicația belgiană mai amintește, în context, că la spitalul Sain-Luc, unde Cătălin Denciu, urmează a fi transferat pentru continuarea tratamentului, acesta nu va fi pe teren străin, întrucât lucrase acolo timp de un an, înainte de a ajunge la Piatra Neamț.

1 COMENTARIU

  1. Acest medic , acest om este un erou autentic rarisim in peisajul dambovitean. Ingerii au fost cu el iar noi ar trebui sa ne prosternam in fata fenomenului dr. Denciu. Multumim si va dorim insanatosire grabnica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here