Dan Voiculescu a postat pe blogul său un avertisment enigmatic în care susține că dacă ne dorim o societate cu adevărat democratică, atunci conflictele electorale ar trebui să se oprească la finalul campaniei. Acesta este de părere că învingătorii trebuie să își asume responsabilitatea pentru toți cetățenii, indiferent de opțiunea acestora la vot.

„Într-o societate cu adevărat democratică, conflictele electorale se opresc la finalul campaniei. În ziua votului se lansează mesaje de încurajare a participării la procesul electoral. După anunțarea rezultatelor, învinșii își recunosc statutul, iar învingătorii își asumă responsabilitatea pentru de toți cetățenii, inclusiv pentru cei care nu i-au votat.

În schimb, în România, după deceniul negru 2005-2014, marcat de abuzurile regimului Băsescu, cel care a dezintegrat fragila noastră democrație (protocoale secrete pentru controlul justiției, tăieri neconstituționale de pensii, sfidarea voinței liber exprimate de 87% de români la referendumul pentru demitere din 2012), conflictul nu se termină niciodată”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Rămași blocați în această paradigmă, vom ajunge din nou pierduți dincolo de limitele democrației, mai spune Dan Voiculescu, care consideră că liderii politici trebuie să își rezolve constructiv disputele.

„Asumând realitățile obiective imediate, consider că este responsabilitatea fundamentală a tututor liderilor politici și instituționali ai României – apolitici, de dreapta sau stânga – să-și rezolve echilibrat și constructiv disputele. Cei care au indicii că la alegerile din 27 septembrie s-au comis erori sau tentative de fraudă electorală, să apeleze firesc la autorități, dar fără agresivitate și excese, demonstrând încredere în instituțiile publice.

Altfel, dacă vom continua să semănăm vânt, vom culege o furtună care ne va proiecta – a câta oară? – în afara lumii civilizate. Vom fi, din nou, speriați, abuzați, pierduți în neantul aflat dincolo de limitele democrației”, transmite Dan Voiculescu.

2 COMENTARII

  1. Caricatura aceasta tiganeasca vorbeste de abuzuri si excese? Tocmai ca furtuna pe care a cultivat-o ani de-a randul prin atrocitatile politici i sale media, ar merita sa culeaga acum doar uragane. Varanul a iesit inainte , dupa ce si-a vazut ppera de manipulare si invrajbire falimentata, exact ca prostituatele. De fapt el insusi este o prostituata masculina. Numai cand ii vezi infatisarea, stiindu -i si trecutul de asemeni de prostituata securisto-comunista, urmarindu-i si prezentul, ti se face greata de ” n ” ori la puterea „m”. Sa restituie cele 60 mil € datorate statului roman si miliardele de $ furati din conturile securitatii, deci tot ale romanilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here