Dana Gîrbovan, a anunţat, vineri, că a acceptat, în principiu, propunerea Vioricăi Dăncilă de a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia să-i fie asigurată independenţa deplină în exercitarea mandatului şi ca preşedintele Iohannis să fie de acord, notează Mediafax.

Dana Gîrbovan, o susținătoare a măsurilor PSD-ALDE din Justiție, din ultimii doi ani și jumătate, a scris pe Facebook că Dăncilă i-a propus să acționeze ”mai ales in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane”. că a fost contactată de premierul Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justiției, „mai ales pentru a acționa, în limitele competenței, în vederea combaterii criminalității organizate și a traficului de persoane„.

Am acceptat de principiu propunerea, cu condiția de a-mi fi asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și, de asemenea, că Președintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru că nu doresc că ministerul să devină subiect de dispute politice și electorale între palate, ci discuțiile publice să fie pe găsirea de soluții pentru problemele din justiție. Pe lângă problema traficului de persoane și a criminalității, justiția are probleme recurente ce nu au fost soluționate, cum sunt cele legate de resursele umane și infrastructură sau de supraaglomerarea instanțelor și parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate„, a scris Dana Gîrbovan, pe Facebook.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) menţionează că e deschisă la colaborare, „în ipoteza în care Președintele e de acord cu numirea, atât cu toți factorii decizionali, cât și cu toți cei interesați, pentru a avea o justiție independența, eficientă și respectată în România, astfel încât cetățeanul să vadă că drepturile și libertățile sale sunt respectate și protejate„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here