Dăncilă anunță OUG pentru rezolvarea blocajului din ministerele-problemă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în debutul ședinței de Guvern de joi că Executivul va adopta două Ordonanțe de Urgență, una pentru rezolvarea blocajului din ministerele unde nu sunt miniștri și o altă ordonanță prin care este prelungit termenul pentru înscrierea în registrul electoral a românilor din Diaspora.

Modificăm termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români din străinătate până la 15 septembrie, atât pentru votul prin corespondență cât și pentru votul la secție. Pentru o bună organizare a scrutinului OUG-ul include și măsuri privind desemnarea președinților birourilor electorale din straintate si asiguram plata pt toti cei din sectiile de votare.”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a prezentat și Ordonanța de Urgența prin care Guvernul încearcă să găsească o soluție la blocajul insituțional după demisia miniștrilor ALDE. Executivul modifică legea astfel încât secretarii generali din ministerele unde nu sunt miniștri să poată semna pentru plata salariilor. Aceștia primesc puteri sporite și devin ordonatori principali de credite.

Completăm prin Ordonanță de urgență Codul administratv în sensul consoldări atribuțiilor secretarului general al ministerului, care are rolul de a coorodona activitatea minsterului. Concret, va fi ordonator principal de credite în cazul vacanței funcției de ministru sau în imposibilitatea exercitării atribuțiilor de către ministru. Astfel vor fi plătite salariile angajaților. Solicit secretarilor generali să se ocupe imediat de plata salariilor.”, a mai declarat premierul.

Viorica Dăncilă a făcut din nou apel la președintele Klaus Iohannis să accepte propunerile înaintate ieri.

Fac apel la Președintele Klaus Iohnnis să renunțe la jocurile politice”, a precizat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here