Viorica Dăncilă a solicitat susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european din partea tuturor membrilor Parlamentului European, indiferent de culoarea politică. Premierul a făcut apel la unitate pentru a susţine imaginea României şi a eurodeputaţilor români.

Am discutat despre desemnarea Rovanei Plumb ca şi comisar european şi legat de acest subiect solicit tuturor membrilor Parlamentului European indiferent de culoarea politică să susţină această candidatură pentru că este în interesul României şi dacă am văzut membrii ai Parlamentul European care s-au poziţionat împotriva propriei ţări cred că mesajul de unitate trebuie să fie cel care trebuie avut în vedere în perioada următoare având în prim plan imaginea României şi modul cum ar fi perceput un deputat român, un deputat european român atunci când ar vota sau ar veni cu atacuri împotriva candidatului nostru la Comisia Europeană„, a afirmat premeirul Viorica Dăncilă, luni, după CEX PSD.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptaţi de preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Ursula von der Leyen şi-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnaţi, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care preşedintele Comisiei Europene le-a ţinut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcţia de comisar european, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe site-ul instituţiei.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here