Dăncilă: Preşedintele Iohannis se poziţionează împotriva românilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis se poziţionează împotriva românilor și continuă să abuzeze de putere. Dăncilă a mai spus că va continua să lupte împotriva blocajului guvernamental.

„Sfidarea românilor continuă. (…) Este a treia piedică în 3 săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturile guvernamentale de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluţii, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp”, a declarat premierul, la sediul PSD. 

„În această seară, am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial. Partidul dlui Iohannis are o problemă cu bugetarii, dar preşedintele a ajuns la alt nivel. (…) Când nu taie salariile, Iohannis şi susţinătorii săi le blochează”, a spus Viorica Dăncilă.

„Avem o opoziţie cinică şi imatură, care orbită de interese personale şi de campanie a început să acţioneze împotriva oamenilor”, a continuat Dăncilă.

„Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez. Oamenii aşteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, să derulăm investiţiile”, a zis premierul.

„Nu îmi e teamă să mergem în Parlament. (…) Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul îi cere cere o remaniere guvernamentală, în opinia sa fiind o remaniere ”neavenită, nepotrivită”, pe care o refuză clar, referindu-se la cele şase propuneri de noi membri ai Guvernului transmise de premierul Viorica Dăncilă. ”Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern decât după validarea în Parlament”, a conchis preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here