Dăncilă promite la New York că deschide Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului

Viorica Dăncilă și-a continuat vizita în Statele Unite cu o întâlnire cu unii dintre liderii comunității evreiești din SUA. Premierul român s-a văzut cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Șef al oraşului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc.

Viorica Dăncilă a vorbit despre importanța parteneriatului strategic cu Statele Unite și a reliefat eforturile României pentru combaterea antisemitismului și intoleranței.

În acest sens, premierul a reamintit că de viitoarea deschidere a unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului, a transmis Guvernul printr-un comunicat.

Viorica Dăncilă a menționat că și-ar dori sprijinul organizațiilor evreiești pentru îndeplinirea a două dintre obiectivele de țară ale României – scoaterea vizelor pentru SUA și aderarea la OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, un grup de țări bogate).

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului va fi deschis pe Calea Victoriei, în clădirea Banloc-Goodrich, care datează din perioada interbelică și care este renovată acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here