PSD refuză consultările cu președintele. Dăncilă: „De ce să mă duc la Cotroceni?”

Viorica Dăncilă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, că PSD nu va participa la consultările de vineri de la Cotroceni. Aceasta spune că un mandat pentru discuţii ar fi trebuit stabilit în Comitetul Executiv, ceea ce nu s-a întâmplat.

Dăncilă a fost întrebată, joi seară, la România TV dacă PSD va participa la consultările de la Cotroceni şi a negat, informează News.ro.

”De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat, ultimul pe listă, ca pondere suntem mai mare, nu suntem totuşi ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu sper ca nimeni să nu facă această greșeală şi să treacă peste decizia partidului. Pentru a merge la Cotroceni, trebuie să avem un mandat de la Comitetul Executiv Naţional”, a spus Dăncilă.

Aceasta a precizat că doreşte ca PSD să demonstreze că este puternic.

”Dacă vrem să dăm dovadă de verticalitate şi că PSD este puternic, atunci mergem înainte, dacă vrem să dăm dovadă că stăm cu ghiocelul… Eu nu sunt de acord cu această poziţie a ghiocelului”, a mai afirmat Dăncilă.

În plus, Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu va mai desemna un premier de la PSD. 

Preşedintele PSD a fost întrebat dacă vede posibil un puci în interiorul partidului şi a răspuns: ”Dacă organizează puci, să rămână cu puciul, pentru că trebuie congres pentru a mă îndepărta”.

Dăncilă a afirmat că nu crede posibil ca PSD să-şi îndepărteze candidatul la alegerile prezidenţiale cu o lună înainte de alegeri.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Citiți și: Cine câștigă de pe urma căderii guvernului Dăncilă și ce urmează

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here