VIDEO. Dâncu: Nu pot să accept ideea că Gabriela Firea a pierdut aceste alegeri. PSD şi-ar putea schimba sigla

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, consideră că PSD va trebui să se schimbe şi că obiectivul este câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2024. Până atunci, Gabriela Firea rămâne o învingătoare, spune a Vasile Dâncu, într-un interviu acordat Europei Libere a doua zi după alegerile care au dus la eşecul PSD în Capitală.

Principalele declaraţii ale lui Vasile Dâncu:

  • „Indiferent dacă doamna Firea a câștigat sau a pierdut, noi am început o nouă etapă în partid odată cu Congresul din august. Nu acum se încheie o etapă, ci s-a încheiat etapa cu Congresul din august”.
  • „Apa caldă este importantă, dar nu cred că Bucureștiul a fost total lipsit de apă caldă în această perioadă. Eu nu cred că activitatea unui primar este evaluată superficial de oameni când votează, printr-un simplu element”.
  • „A fost o campanie destul de intensă. Ca să vă spun drept, ca să mă iau după stilul meu personal, toate campaniile sunt murdare, eu aș face un alt stil de campanie”
  • „Nu pot să accept ideea că Gabriela Firea a pierdut aceste alegeri. În istoria politicii mondiale sunt președinți care au pierdut de multe ori înainte alegeri și au câștigat în ultima fază: Lincoln, de exemplu. Fără să facem comparații istorice, noi nu vom judeca simplist viitoarea candidatură pentru prezidențialele din 2024, pe care intenționăm să le câștigăm și de data asta cred că vom fi mai inteligenți decât înainte”.
  • „Deocamdată, partidele țin foarte mult la sigla lor, la logo-urile lor și acest lucru e unul bun. Toți trebuie să ne schimbăm, va trebui să ne schimbăm identitățile, iar o stânga serioasă asumată cu mulți intelectuali, cu tineri va putea să facă multe în România”, a spus Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here