De marketing și de moarte nu poți fugi: Greta Thunberg a făcut cerere pentru înregistrarea mărcii numelui său

Activista pentru climă Greta Thunberg a anunţat miercuri, pe Instagram, că a făcut cerere pentru înregistrarea mărcii numelui său şi a mişcării pe care a fondat-o în 2018, Fridays For Future, care a devenit globală şi a făcut-o faimoasă la nivel internaţional, transmite Reuters, citată de News.ro.

Înregistrarea îi va permite să deschidă acţiuni legale împotriva persoanelor sau companiilor care încearcă să se folosească de numele ei sau de al mişcării şi care nu îi respectă valorile, a afirmat aceasta.

„Vă asigur, eu şi ceilalţi grevişti de la şcoală nu avem niciun interes în mărci. Dar din nefericire trebuie făcut”, a scris Thunberg pe reţeaua de socializare.

Thunberg a arătat că a făcut cerere şi pentru înregistrarea mărcii “Skolstrejk for klimatet”, care în suedeză înseamnă şcoala face grevă pentru climă, lozinca de pe pancarta pe care a afişat-o de când a început protestul său în faţa Parlamentului din Suedia, în 2018, pentru care a lipsit de la şcoală.

„Numele meu şi mişcarea #FridaysForFuture sunt folosite în mod constant în scopuri comerciale, fără niciun fel de consimţământ. Se întâmplă de exemplu în marketing, la vânzarea de produse şi la colectarea de bani în numele meu şi al mişcării mele”, a mai scris Thunberg pe contul ei de Instagram.

Thunberg, care a fost în centrul atenţiei la Forumul Economic Mondial de la Davos din această lună, şi colegii ei din mişcarea sa vor ca politicienii să îi asculte pe cercetătorii în domeniul climei şi să ia măsuri pentru reducere încălzirii globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here