Departamentul de Stat al SUA spune că nu are cunoştinţă de vreo schimbare a statutului cetăţeniei americane a lui Snowden

Departamentul de Stat al SUA nu are cunoştinţă de vreo schimbare a statutului cetăţeniei americane a lui Edward Snowden, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citat de Reuters.

Price a mai spus că poziţia Washingtonului în legătură cu fostul subcontractor al serviciilor de informaţii americane nu s-a schimbat, relatează Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat luni că i-a acordat cetăţenie rusă lui Edward Snowden, refugiat în Rusia din 2013, după ce a părăsit SUA și a dat în vileag amploarea operaţiunilor secrete de supraveghere desfăşurate de Agenţia Naţională de Securitate a SUA (National Security Agency – NSA).

Numele lui Edward Snowden (39 de ani) apare alături de alte zeci într-un decret prezidenţial publicat pe site-ul guvernului rus.

Edward Snowden este căutat de SUA pentru că a transmis presei zeci de mii de documente dovedind amploarea supravegherii electronice efectuate de Washington atât pe plan intern, cât şi în străinătate.

Autorităţile americane doresc de ani de zile readucerea lui în SUA pentru a fi judecat penal pentru acuzaţii de spionaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here